Pages

2014. augusztus 10., vasárnap

Klondike, avagy Robb Stark aranyat ás

"Dear Mother, I find myself among wolves. I fear, the only way to survive is to become one."

A Discovery idén debütált legeslegelső (de reméljük, nem az utolsó) sorozatával, a Klondike-kal. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem a több órányi Richard Madden eyecandy ígérete vitt rá a megnézésére - őszintén szólva zsákbamacska volt az egész, így aztán nagyon kellemeset csalódtam, mert a Klondike nagyon jó kis minisorozat (tényleg az, 3×másfél óra, mint a Sherlock). 



Egy kis háttérinfó: a klondike-i aranylázat veszi alapul a sorozat, mely az 1800-as évek végén tört ki Kanadában, egy Dawson City nevű városban(=porfészekben). A Yukon - ezt az egyetlen esélyt látja a két jó barát, Bill Haskell és Byron Epstein, hogy meggazdagodjanak, így hát összedobott kis pénzükkel és a hátizsákjukkal nekivágnak az ismeretlennek, ketten a világ ellen, és amikor a néző már könyörög, hogy BOLONDOK, ne menjetek tovább, hát, ők csak mennek tovább. :D Amikor végre valahára odaérnek, egyszerre kell felvenniük a küzdelmet a kíméletlen időjárási viszonyokkal, az őslakos indiánokkal, járványokkal, farkasokkal(több szép utalás is van Richard Madden korábbi szerepére, Bill édesanyjának írt levelén például bekönnyeztem...), és rá kell jönniük, hogy a Yukonon valahogy az emberek is megváltoznak.



Amiért érdemes megnézni: 
- A forgatási helyszínek döbbenetesen és kegyetlenül gyönyörűek, főleg a hegyen, az örök hó birodalmában.
- Nem hallottuk ötezerszer a dialógusokat
- Rendkívül őszintén és naturalisztikusan ábrázolja az egész aranylázat, élő lélegző (bűzlő) történelem. (Bár azt hozzá kell tenni, hogy ahogy utánaolvastam, a klondike-i volt az egyik legbékésebb a roham, és mindent kézben tartott a rendőrség, de ez a sorozatból nem feltétlenül derül ki.)
- Richard Madden játékát végre láttam kibontakozni. Jobban élt a szerepben, mint a GoT-ban bármikor. Nyilván nem volt vele gond ott sem, de hát nem nőhetett túl a karakterén. 
- Érdekes karakterek - Belinda engem valahogy kezdettől fogva Asha Greyjoyra emlékeztetett - kemény, mint a szikla, ugyanakkor nőies, és a tűzbe tenné a kezét azért, akit szeret - ezért kezdettől fogva imádtam. :D


Mindent összevetve soha rosszabb kezdést, remélem a Discovery ezen a színvonalon folytatja a sorozatkészítést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése